Duurzame doestellingen

Duurzaam bandenbeheer voor een lagere CO2-voetafdruk

De transport- en logistieke sector speelt een integrale rol in de mondiale economie. Toch draagt het ook aanzienlijk bij aan de uitstoot van broeikasgassen, voornamelijk als gevolg van brandstofverbruik en bandenslijtage. Echter, met het opkomende bewustzijn ten aanzien van duurzaamheid, zoeken bedrijven innovatieve manieren om hun CO2-voetafdruk te verminderen. Roline biedt een baanbrekende oplossing voor bandenbeheer die specifiek is ontworpen om deze uitdagingen aan te pakken.

Vermindering van bandenslijtage

Banden, wanneer ze niet op de juiste manier worden vernietigd, kunnen ernstige milieugevaren opleveren. Ze dragen bij aan stortplaatsen en kunnen schadelijke chemicaliën in het milieu lekken. De vernieuwing- en herprofilering diensten van Roline verlengen aanzienlijk de levensduur van banden, waardoor de frequentie van bandenvervanging en dus afval wordt verminderd.

Vernieuwing houdt in dat het versleten profiel van banden wordt vervangen door een nieuw profiel, terwijl de rest van de band wordt hergebruikt. Herprofilering daarentegen houdt in dat extra groeven worden uitgesneden in het bestaande profiel om de levensduur ervan te verlengen. Deze processen dragen bij aan een vermindering van het gebruik van ruwe materialen en energie voor de productie van banden, wat de algehele CO2-uitstoot die gepaard gaat met de levenscyclus van banden verlaagt.

Bovendien zorgt Roline voor een verantwoorde verwijdering van banden die het einde van hun levensduur hebben bereikt om milieuschade te voorkomen.

Verlaging van brandstofverbruik

Brandstofverbruik is een belangrijke bron van koolstofemissies in de transportsector. Een cruciaal, maar vaak over het hoofd gezien aspect van dit probleem, is de rol die banden spelen in de brandstofefficiëntie van een voertuig. Slecht bandenbeheer kan leiden tot verhoogd brandstofverbruik, wat de CO2-uitstoot verhoogt.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Aarzel niet, wij zijn je graag van dienst!

Maak direct een afspraak, bel ons op telefoonnummer +31 (0)10 318 67 00, stuur een mail naar info@roline-banden.nl of gebruik het contactformulier.

Jouw gegevens zijn veilig, lees hier onze privacy- en cookieverklaring.