3 manieren om (digitale) vlootgegevens te gebruiken voor beter voertuigonderhoud

Een strategie voor verbonden vloten creëert een geïntegreerd ecosysteem waar vlootbeheerders en eigenaren operationele gegevens gebruiken om geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen. De verbonden vloot is de toekomst van de transport- en logistieke sector en integreert alle technologieën die worden gebruikt in vlootoperaties, van telematica en locatiegegevens tot chauffeursgedrag en meer. Wanneer dit effectief wordt benut, kan deze data fungeren als de hoeksteen van uw onderhoudsstrategie – het informeren van serviceroosters, veranderingen in chauffeursgedrag en brandstofefficiëntie. Deze gegevens kunnen ook helpen de operationele kosten te verminderen en uw winstgevendheid te verhogen, twee belangrijke overwinningen voor elke vloot.

Deze blog belicht drie manieren om gegevens vast te leggen en te benutten om uw verbonden vlootonderhoudsstrategie te versterken.

1. Verhoog de veiligheid van chauffeurs en voertuigen

Het doel van elke vlootbeheerder is dat hun chauffeurs veilig terugkeren na het voltooien van ritten, vooral wetende dat auto-ongelukken een van de belangrijkste oorzaken van dood zijn over verschillende bedrijfstakken en dat meer dan een op de drie langeafstandsvrachtwagenchauffeurs tijdens hun carrière een ernstig ongeluk heeft meegemaakt. Hard remmen, scherpe bochten en het negeren van waarschuwingslampjes en -signalen voor voertuigonderhoud zijn allemaal risicovolle rijgedragingen die bijdragen aan verhoogde kosten, zorgen over de veiligheid van chauffeurs en potentiële onderhoudsproblemen.

Vlootbeheerders die gebruik maken van verbonden vloettechnologie kunnen echter het rijgedrag bijhouden en gedragspatronen in realtime zien en die gegevens vervolgens gebruiken om predictief onderhoud te faciliteren met realtime waarschuwingen. Met toegang tot de gegevens die laten zien hoe uw chauffeurs uw voertuigen besturen, kunt u de onderhoudsbehoeften van uw vlootvoertuigen beter anticiperen voordat ze een operationeel risico vormen voor uw bedrijf.

Om veilig op de weg te zijn, moeten de voertuigen veilig zijn om in te rijden en in topconditie verkeren. Met behulp van verbonden vlootgegevens kunnen waarschuwingen worden ingesteld om de gezondheid van het voertuig te controleren en vlootbeheerders te informeren wanneer het tijd is voor noodzakelijke onderhoudscontroles om onvoorspelbare veiligheidsproblemen te voorkomen. Met toegang tot waardevolle gedragsgegevens kunnen vlootexploitanten en -beheerders er zeker van zijn dat zowel chauffeurs als voertuigen zijn voorbereid op succes wanneer het tijd is om de weg op te gaan.

2. Optimaliseer voertuiglocaties en routes

Het volgende gebied waar gegevens uw onderhoudsstrategie kunnen informeren, is route-optimalisatie. Vlooteigenaren moeten precies weten waar hun chauffeurs en voertuigen zich te allen tijde bevinden om hun bedrijf soepel te laten verlopen. Met behulp van gegevens kunt u vragen beantwoorden zoals – Waar bevinden mijn voertuigen zich? Volgen ze hun toegewezen route? Zijn mijn chauffeurs zuinig met brandstof? Wanneer zal de chauffeur de toegewezen route voltooien?

Verbonden vloten beantwoorden deze vragen met tracking die managers informeert over waar hun voertuigen zich bevinden, hoe goed ze presteren en hoe ze efficiëntie kunnen verhogen met route-optimalisatie. Het is essentieel om te weten waar uw vloten zich bevinden wanneer ongeplande uitval optreedt, om voertuigstilstand en verloren inkomsten te voorkomen, variërend van een geschat gemiddelde van $ 448 tot $ 760 per dag per voertuig.

Overweeg de implementatie van een verbonden vlootstrategie met geolocatietools om volledig inzicht te krijgen in de huidige bedrijfsvoering van uw vloot. Met realtime zichtbaarheid van de locatie van voertuigen kunnen managers beter begrijpen hoeveel tijd een voertuig op elke locatie doorbrengt, hoelang het duurt voordat de chauffeur een rit voltooit en of er nabijgelegen opdrachtmogelijkheden zijn om naar andere taken te worden geleid. Bovendien volgen brandstofbeheeroplossingen het brandstofverbruik en tonen aan hoeveel brandstof er per route wordt gebruikt. Voertuigvolgtechnologieën bieden de gegevens en inzichten die nodig zijn om routes te optimaliseren, wat kan helpen de slijtage van uw voertuigen te verminderen.

3. Verminder brandstofverbruik en voertuigstationairstand

Tot slot kan verbonden vlootgegevens uw onderhoudsstrategie informeren door mogelijkheden te onthullen om duurzamer en milieuvriendelijker te zijn. Met de aanzienlijke stijging van brandstofkosten in de afgelopen jaren, zoeken bedrijven naar manieren om operationele kosten te beheren en gegevens te gebruiken om hen te helpen hun financiële resultaten te beheren. Door brandstofbeheeroplossingen op te nemen in uw verbonden vlootstrategie, kunt u de algehele efficiëntie van uw vloot verbeteren en overtollige onderhoudskosten verminderen.

Een brandstofbeheergebied dat aandacht vereist, is stationair draaien. Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie verspilt stationair draaien meer dan zes miljard gallon benzine en diesel per jaar en fungeert het als een belangrijke oorzaak van verspilde brandstof. Oplossingen die het stationair draaien van voertuigen monitoren en daaropvolgende voertuiggegevens kunnen helpen de brandstofefficiëntie te verbeteren en onnodige uitgavenkosten in verband met verspilde brandstof aan te wijzen.

Andere brandstofbeheertechnologieën, zoals realtime monitoringsoplossingen, identificeren voertuigproblemen zoals storingen in het brandstofsysteem die onderhoudskosten en verspilde brandstof verhogen. Gewapend met de gegevens van deze oplossingen hebben vlootbeheerders inzicht in de toestand van de brandstof van hun vloot en kunnen ze geïnformeerde beslissingen nemen over hoe ze de brandstofefficiëntie het beste kunnen verbeteren.

4. Kies een verbonden vlootpartner

We hebben drie gebieden uiteengezet waar u vlootgegevens kunt gebruiken voor betere onderhoudsstrategieën. De meest kritische stap is echter het kiezen van een samenwerkende leverancier van vlootbeheeroplossingen om u te helpen bij het vastleggen, begrijpen en extraheren van bruikbare inzichten uit uw gegevens. Van het initiëren van doelstellingen tot het uitvoeren van concrete plannen ondersteund door gegevens, kunnen oplossingsaanbieders zoals MICHELIN Connected Fleet, Powered by NexTraq, u helpen uw vlootoperaties te optimaliseren om de beste beslissingen voor uw bedrijf te nemen.

Klaar om uw vlootgegevens te ontgrendelen? Het MICHELIN Connected Team staat klaar om u te helpen het meeste uit uw vlootgegevens te halen en ervoor te zorgen dat u bent voorbereid op succes met een verbonden vlootonderhoudsstrategie. Voor meer informatie kunt u bellen naar 800-358-6187 of contact met ons opnemen via internet.

7 december 2022 |

DBS Tyre Management Group